Forside > Motorsykkel

Motorsykkel – Klasse A/A2/A1

 

For alle de tre klassene er opplæringa delt inn i fire trinn:

  • Trinn 1 – Trafikalt Grunnkurs
  • Trinn 2 – Grunnleggende Opplæring
  • Trinn 3 – Trafikal Del
  • Trinn 4 – Avsluttende Opplæring


Generell info alle klasser:

– Den praktiske opplæringa (kjøretimer) starter ved Naf.bana i Olsvika

– Trafikkskolen krever at du har fullt motorsykkelutstyr (hjelm, kjøredress, hansker, sko). Dersom du ikke har slikt utstyr selv kan du også leie hos oss. Om du ikke har kjøpt enda, og er litt usikker på kva du trenger, leier du med oss først, slik at du får tid (og råd) om hva du bør kjøpe.

– Alle kjøretimer blir gjennomført med trafikkskolen sine motorsykler.

– Husk at selv om det er 10-15 grader ute, blir det fort veldig kaldt når vi kjører i en 80-sone. Ta derfor med gode, varme og ledige (ull-) klær som du kan ha under MC-dressen. Det er også veldig greit å ha noe som dekker halsen (buff).


Klasse A (tung motorsykkel):

Denne klassa gir deg ubegrensa førerrett, dvs. at en kan kjøre så stor/tung motorsykkel en ønsker. Alderskravet har blitt oppjustert til 24 år om en ikke har noen erfaring eller førerrett på motorsykkel fra tidligere. Om en tar A2 når en f.eks. er 18 år, kan en etter å ha gjennomført et syv-timers kurs oppgradere førerretten til klasse A (tung motorsykkel) allerede når en er 20 år.

For å oppnå førerrett klasse A må en gjennomføre både teoretisk og praktisk prøve ved en trafikkstasjon.


Klasse A2 (mellomtung motorsykkel):

Denne klassa gir deg førerrett på mellomtung motorsykkel opptil 35 KW. Alderskravet er 18 år. For å oppnå førerrett i klasse A2 må en gjennomføre både teoretisk og praktisk prøve på trafikkstasjon.


Klasse A1 (lett motorsykkel):

Denne klassa gir deg førerrett på lett motorsykkel opptil 125 ccm, og høgst 11 KW. Alderskravet er 16 år. For å oppnå førerrett i Klasse A1 må en gjennomføre både teoretisk og praktisk prøve på trafikkstasjon. Bortsett fra en tretimers obligatorisk teoridel, er det ingen krav til teoriundervisning i Klasse A1. Siden elevene er 15-16 år og har liten trafikal erfaring fra før, starter vi opplæringen med teoriundervisning, før den praktiske opplæringen. (kjøretimer).

Fyll ut skjemaet under for å melde deg på kurset. Vi vil ta kontakt med deg for å avtale kursstart.